
Alergie a GMOAllergies and GMOsNedávno vyšla zpráva Institute for Responsible
Technology (IRT), kde je konzumace GM potravin spojována se vznikem alergických reakcí vedoucích
ke střevním poruchám, celiakii či až k autoimunitním poruchám ( Proti zprávě se ohradila
Nehledě na to, že ani neexistuje žádná vědecká studie, která by spojovala konzumaci GM plodin se vznikem celiakie. Odborníci také tvrdí, že zpráva je založena na hrstce studií, které byly chybně provedeny, a nebere v úvahu ostatních více než 2000 vědeckých studií, které nenašly žádné negativní vlivy konzumace GMO na zdraví lidí nebo zvířat. Zástupci CDF také poznamenali, že symptomy vyvolané přecitlivělostí na lepek lze zmírnit bezlepkovou dietou. Vynechání GM potravin doporučované některými lékaři je v tomto případě neúčinné, neboť žádné komerčně užívané GM potraviny lepek neobsahují. Zdroje:
2013-12-26
|
Reminder to content type on to
|